Kávéscsészével a világ körül

By MiraDonna
Ez a bejegyzés egy sorozat része, aminek a címe: Kávéscsészével a világ körül

Ha tetszik amit látsz és olvasol, csatlakozz a Mira!Donna Facebook oldalhoz: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében a “See First” és az “Értesítéseket kérek” beállítást, mert csak így jutnak el hozzád a friss bejegyzések.

Ha kávé van, minden van.

A világot a kávé mozgatja. Utazás, munka, vagy otthon ücsörgés, egy kávé mindenhol kell hozzá. Ha belegondolunk, a kávé a csészénkben önmaga egy hatalmas utazás eredménye. Kávémániásként útközben is mindig figyelem, hogy kávéznak az emberek a világban. Személyesen is nagyon sokat köszönhetek a kávénak. Munkám is kedvenc kis feketénkhez, pontosabban egy bizonyos kávéhoz kapcsolódik: ez az ínyenceknek bizonyára ismert illy.
Van az illynek egy gyönyörű fotósorozata, az #illyCupGoesTo. Egy neves fotós, Gabriele Galimberti fotózza az ikonikus illy csészét szép helyeken a világ körül. Az ötletet elcsenve, ezentúl én is kabalamaci helyett egy illy csészét fotózok le érdekes helyeken. Első zsenge alkotásom Grúziába, a Kaukázusba vitte a csészét. Elárulom, nagyon bebugyoláltam, hogy egyben felérjen a Svaneti régióban található Koruldi tavakig, ahol így együtt igencsak fotóra kívánkoztak. 

Nézegetve régi emlékeket közben feltűnt, hogy szinte mindenhol a világban fotóztam kávézós pillanatokat, ezek közül persze több illys. Tudom, hogy 140 országban van jelen, (amit a tökéletes kávécsomagolási technológiája tesz lehetővé) globalizáció, meg minden…. de mégis egészen hihetetlen tud lenni, hogy Kambodzsában két semmi között félúton egy étteremben épp egy illy cappuccinot fogyasztó helyi celebbel forgatnak, vagy hogy Yangon közepén iperespresso kapszulás kávé, meg egy komplett illy shop van. Nos, azért nem a kapszulás kávé a realitás a világban, ez nyilvánvaló.

Ugyanilyen élvezettel fogyasztottam a vietnámi csepegtetős filteres jeges kávét, a cafe sua da-t, vagy most Grúziában jobb híján a török kávét, mert arrafelé az eszpresszó még szintén csak mostanában érkezik meg. Elismerően bólogattam a Thaiföldön látott elviteles kávé megoldásra, ahol egy kis zacsifülben adják a papírpoharat, így lógatva is vihetik a népek a mocin, bicajon. Utazzunk a kávéval a világ körül! A posztot az utak során frissítem majd fotókkal, útközben pedig a Mira!Donna Facebook oldal galériájába töltök kávéológiai fotókat. Katt IDE »»»»
Szóval, köszi kávé! #LIVEHAPPilly

Első fotóválogatásom Thaiföldtől Budapesten és Vietnámon, Kambodzsán át Grúziáig dokumentálja a feketét.

Pin It on Pinterest

Share This