Banán- és kávé köztársaság túra

Kávécserje közeli élmények – Honduras

Misztikus, mágikus és tudományos napok egy hondurasi kávéültetvényen az illy kávés iskolája, az Universitá del Caffé szervezésében. A kávéval a nyuszikás latte artnál jóval erősebb és meghittebb viszonyban levő kávé addiktok tanulhatnak egy kis kávétudományt egyenesen a kávécserje mellől. Elég tömény anyag, de ha átrágod magad rajta olyan érdekes információk birtokába is kerülhetsz, hogy hány darab hibás kávébab lehet az Európába, vagy az USA-ba exportált zöldkávéban, és hogy mennyit fogad el a gourmet, vagy más néven specialty szegmens, na meg hogy mennyit engedélyez az illy! Ezután a 3 nap után többé egyetlen gramm kávét sem vesztegetek el. Szerintem Te sem fogsz, ha győzöd ezt a maratoni blogposztot. 😀

View More

Csak természetes összetevők – Costa Rica

Costa Rica 1948-ban úgy döntött, hogy megszünteti a hadseregét, és a pénzt oktatásra, egészségügyre és a környezetre költi. Bejött. A világ top ökoturisztikai célpontjàvá fejlődött, az egész ország egy hatalmas nemzeti park. Úton-útfélen mintha élőben a NatGeoban lennénk. Lajhárok, vulkánok, strandok és trópusi termálfürdők. Banán köztársaság bónusz track: bébi tengeri teknősök kikelése videón!

View More

Panamarama 3 napban

A híres-hírhedt Panama csatorna, az UNESCO Világörökség gyarmati városrész Casco Viejo, és az egyre duzzadó felhőkarcoló negyede miatt a Latin-Amerika Dubai-a becenevet is kiérdemelt kozmopolita Panamaváros bőven kínál látni- és tennivalót. Az impresszív épített környezet mellett a legemlékezetesebb a a városba betüremkedő beszteroidozott természet volt. A zöld ezer árnyalatában pompázó esőerdőben látott kolibrietetés, és a vadon lüktető alapzaját túlharsogó majom traccsparty örök emlék marad.

View More

Pin It on Pinterest